Czy z numeru VIN da się wyczytać dane dotyczące koloru nadwozia mojego auta???
[O1] Dziwny szum. Jakiś pasek, rolka????????
Zwiń
X
-
[O1] Dziwny szum. Jakiś pasek, rolka????????
Od jakiegoś czasu moja octavka wydaje dziwny dźwięk, takie miarowe syczenie. Przy odpalaniu zimnego silnika słychać jest go najbardziej, po rozgrzaniu ten "syk" jest dużo mniej słyszalny. Poniżej filmik na którym owy "syk" jest słychać
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mJsQnY-IWxg[/youtube]W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
-
-
Jutro podziałam, zobaczymy. Ale rozrządem to mnie nie straszcie, bo czeka mnie jakiś tysiączek km do trzaśnięcia w poniedziałek-wtorekW zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Komentarz
-
-
Sprawdź napinacz paska wielorowkowego - naciśnij ręką w czasie pracy silnika i posłuchaj czy dźwięk zanika/zmienia się. To jedna z opcji...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Witam
U mnie ten sam dzwiek, zawsze najbardziej slyszalny na zimnym silniku. Jak kupilem samochod dzwiek był słyszalny(Octa miała 7 lat), wymienilem rozrzad, faktycznie bylo ciszej ale delikatny dzwiek występował. Teraz znowu to samo. Rozrzad wymienialem jakis 1,5 roku temu , przejechalem 35 tys . Piszecie że to element rozrządu, możliwe że juz sie rozpada ? Pozdrawiam
Komentarz
-
-
lonerr to jest tak: Jeśli kolega pyta co to za dźwięk i co z tym zrobić to z własnego doświadczenia radzę wymienić kompletny (wraz ze wszystkimi rolkami) rozrząd. Przebieg 50tys km nie jest małym przebiegiem (ja osobiście wymieniłem rozrząd po przebiegu 20 tys km i wcale tego nie żałuję) i to co hermioli1 z tą informacją zrobi to jego sprawa.
Komentarz
-
-
Witam.
U mnie podobny dźwięk występuje, może z troszkę innymi falowaniami głośności popiskiwania.
Zostało to zdiagnozowane jakiś czas temu i narasta z upływem czasu i kilometrów. Zwłaszcza gdy silnik jest zimny. Pompa wspomagania układu hydraulicznego. Przebieg u mnie - 250 kkm.
Rozrząd wymieniany przy 180 kkm. Zgodnie z zaleceniami co 90 kkm.Skoda jako wół roboczy, Triumph dla zabawy
Komentarz
-
-
Na razie jestem w trakcie wymiany rozrządu, zobaczymy czy pomoże. Ale wstępna diagnoza to rolka (napinacz) paska rozrządu. A przy okazji zalejemy Motula, dojdą nowe filterki itd, itpW zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Komentarz
-
Komentarz